Βιογραφικό

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Από παιδί, θυμάμαι να παρατηρώ τα συναισθήματα των ανθρώπων, τον τρόπο που επικοινωνούσαν οι μεγάλοι μεταξύ τους, αυτά που λέγονταν και όσα εννοούνταν, το πώς ταξιδεύει κανείς απ’ τη χαρά στη λύπη. Αυτά μου τα ενδιαφέροντα με οδήγησαν στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης απ’ όπου πήρα το πρώτο μου πτυχίο στην Ψυχολογία. Τελειώνοντας από εκεί, συνέχισα τις σπουδές μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πήρα το δεύτερο πτυχίο μου στην Επικοινωνία. Είχα πια αποφασίσει ότι θέλω ν’ ασχοληθώ αποκλειστικά με την ψυχολογία και έτσι, εκπαιδεύτηκα τα επόμενα χρόνια στη συστημική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχολογικής Υποστήριξης (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ). Η συστημική ψυχοθεραπεία είναι ένας τρόπος δουλειάς για πολλούς ψυχοθεραπευτές που βλέπει τον άνθρωπο μέσα σε συστήματα, δηλαδή σε συνάρτηση με άλλους ανθρώπους: την οικογένεια καταγωγής, τη σχέση με τον/τη σύντροφο, την τωρινή οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους κλπ. Πήρα το πτυχίο της Ψυχοθεραπεύτριας – Οικογενειακής Θεραπεύτριας, πράγμα που μου έδωσε την κατάρτιση να κάνω, εκτός από ατομικές συνεδρίες, συναντήσεις και με ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος και είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (ΕΕΣΣΚΕΨΟ) και του European Family Therapy Association (E.F.T.A.).

Παράληλλα με το ιδιωτικό μου γραφείο, εργάστηκα για 15 χρόνια (2003-2018) σε Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών του Ο.ΚΑ.ΝΑ ως ψυχολόγος αλλά και ως επιστημονική υπεύθυνη. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, εκπαιδεύτηκα σε διάφορες τεχνικές και υλικά σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία από τις εξαρτήσεις αλλά και την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια. Δούλεψα με πολλές ομάδες γονέων, με ομάδες εφήβων και με μαθητές σε σχολεία αλλά και σε ατομικό επίπεδο με ανθρώπους που δυσκολεύονταν από οικογενειακά τους ζητήματα.

Εργάζομαι ως ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό μου γραφείο στο Ελληνικό από το 2003. Δουλεύω με ενήλικες και εφήβους σε ατομικές συνεδρίες, με ζευγάρια, με οικογένειες και συντονίζω βιωματικές ομάδες και ομάδες ψυχοθεραπείας.
 

Απολαμβάνω πολύ αυτή τη δουλειά και σέβομαι βαθιά όλους τους ανθρώπους που με τιμούν με το να με συμπεριλαμβάνουν σ’ αυτό το τόσο πλούσιο ταξίδι της ψυχικής τους πορείας στη ζωή.